Ana içeriğe atla

İki Kıta Üzerinde Toprağı Olan Ülkeler

İki Kıta Üzerinde Toprağı Olan Ülkeler

Mısır

Mısır Cumhuriyeti yeryüzündeki en eski yerlerden biridir. Ülke topraklarının büyük bir kısmı Kuzey Afrika’da olmakla birlikte, ülkenin kuzeydoğu bölgesi Asya’da olan Ortadoğu’da bulunuyor. Bu bölüm tamamen Asya yarımadasında Süveyş Kanalı tarafından eşit olarak bölünmüş olan İsmailia Valiliği’nin bulunduğu bölgede yatmaktadır. Suez Valiliği Asya’da da bulunuyor ve kıtalararası Suez kenti ile uyumlu.

Türkiye

Türkiye, Asya ve Avrupa’nın kavşağında kurulmuştur ve iki kıtayı oluşturan sekiz ülke ile sınırlanmıştır.Türkiye’nin büyük kısmı Batı Asya’da, geri kalan kısmı Güneydoğu Avrupa’da. İstanbul şehri, boğazın (Boğaz) birinin her iki yakasında bulunuyor ve dolayısıyla kıtalararası bir kent haline geliyor.Çanakkale, iki kıtada, Avrupa ve Asya’da da bulunmaktadır.

Rusya

Rusya, dünyanın toprak alanının% 12’sini kaplayan dünyanın en büyük ülkesidir. Rusya, Avrupa ve Asya’da topraklarıyla Avrasya ülkelerinin bir parçasını oluşturuyor. Sınırları a4 Avrupa ve Asya ülkeleri ile paylaşmaktadır. Bölgelerinin sınırları kıta bölünmesini takip etmektedir. Ural Nehri üzerindeki Orenburg Şehri, kıtalararası bir kenttir.

Kazakistan

Kazakistan, Avrupa’da daha küçük bir bölümü olan Orta Asya ülkesidir. Eyalet sınırları Ural Nehri’ni takip etmiyor. Bu illerden ikisi kıtalararası, Atyrau ve Batı Kazakistan eyaletleridir. Atyrau Eyaletinin başkenti Ural tarafından bölünmüş ve çoğu Asya’da bulunan kıtalararası bir şehirdir. Atyrau’daki iki ilçe tamamen Avrupa’da, üç bölge tamamen Asya’da. Geri kalan iki bölge Inderskiy ve Makhambetskiy, kıtalararası. Batı Kazakistan’ın bir bölgesi kıtalararası, beş bölge Avrupa’da, diğer beşi Asya’da.

Azerbeycan

Azerbaycan altı bağımsız Türk Devleti’nden biridir. Azerbaycan toprakları, Avrupa ve Asya’da, kuzey doğu sınırları Kafkasya havzası boyunca uzanmaktadır. Bölgelerin beşi tamamen Avrupa’dadır ve Khizi’nin kıtalararası bölgesi bu havzanın iki yakasında eşit olarak bölünmüştür. Azerbaycan’ın diğer 53 ilçesi, Avrupa Konseyi üyesi olmasına rağmen Asya’da.
Bazı ülkelerin denizaşırı toprakları başka kıtalarda bulunmaktadır. Yunanistan toprağı sahilden birkaç küçük ada içerir, Küçük Asya. Grönland, Kuzey Amerika tektonik plakasında bulunmasına rağmen Danimarka’nın bir bölgesidir. Fransa, Kuzey Amerika’da Guadeloupe, Güney Amerika’da Fransız Guyanası ve Afrika’da Mayote de dahil olmak üzere diğer kıtalarda birçok deniz aşırı bölüm ve kollektifliğe sahiptir. Denizaşırı toprakları olan diğer ülkelerde İtalya, ABD, Portekiz, Kolombiya ve Venezuela bulunmaktadır. Şili ve Arjantin de dahil olmak üzere birçok ülke, Antarktika kıtasının bir bölümünün sahiplenilmesini talep ediyor.

Kaynak:dogru bilgi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Asya kıtasında Kaç Ülke Var?

Asya kıtası  , hem bölge hem de nüfus açısından dünyanın en büyük kıtasıdır ve kıta, 17.212 milyon km2’lik bir alanı kaplamaktadır ve  Asya kıtası  toplam nüfusu   4.164 milyar kişidir.   Asya, 48 egemen devletten, 6 BM dışı devletten ve 6 bağımlı topraklardan oluşur. Bunlar arasında şunlar sayılabilir: Maldivler, Singapur, Bahreyn, Brunei, Filistin, Kıbrıs, Lübnan, Katar, Timor Leste, Kuveyt, İsrail, Ermenistan, Tayvan, Butan, Sri Lanka, Gürcistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Azerbaycan, Ürdün, Güney Kore, Kuzey Kore, Tacikistan, Nepal, Bangladeş, Kamboçya, Suriye, Kırgızistan, Laos, Filipinler, Umman, Malezya, Vietnam, Japonya, Irak, Özbekistan, Türkmenistan, Tayland, Yemen, Afganistan, Myanmar, Türkiye, Pakistan, Rusya, Çin, Endonezya, Moğolistan, İran, Suudi Arabistan, Kazakistan ve Hindistan. Asya kıtasının  Coğrafyası Rusya’nın Franz Josef Land’de bulunan Cape Fligely, Asya’nın en kuzeydeki noktasıdır.   Asya’nın en güney noktası Endonezya, Panama Adası’nda bulunur.   Rusya

WhatsApp apk indir

Kuşkusuz en iyi mesajlaşma platformu olan WhatsApp bugün aktif olarak mesaj gönderen ve dünyanın dört bir yanında ses yoluyla iletişim kuran bir milyondan fazla kullanıcısına sahiptir. Şirket Facebook tarafından satın alındı ​​ve mesajlaşma uygulaması tamamen ücretsizdir. WhatsApp geliştiricileri başlangıçta basit iletişim için telefon numarası tabanlı mesajlaşma uygulamasını piyasaya sürdü; Ancak, fırtına gibi internete girdi. Ücretsiz mesajlaşma uygulaması nın popülerliği, geliştiricilerin WhatsApp'ta daha fazla özellik yükseltmeye devam etmesini sağladı. Bununla birlikte, özellikler yavaş yavaş (birçoğunu zaten içeren diğer popüler uygulamalarla karşılaştırıldığında) ortaya çıkmasına rağmen, WhatsApp üzerinde. Kullanıcılar, diğer uygulamaların zaten WhatsApp 'ın ilerisinde olduğunu söyleyebilirlerse de, yavaş bir uygulama, WhatsApp'ın lehine iyi çalışıyor. İlk kullanıcılar, her özelliği öğrenmek ve kullanmak için zamana ihtiyaç duyuyorlar. Zaten tüm özellikleri ku